New Jag online -- Mert ez becsületbeli ügy

 


Hírek,újdonságok: 

Főszereplő nélkül marad a JAG ?


Utoljára módosítva: 2005-10-07 22:00:57


David James Elliott otthagyja a sorozatot, mely 1995-ben híressé tette. Az immáron 45 éves színész tíz évadon keresztül alakította Harmon Rabb őrnagyot a JAG - Becsületbeli ügyek c. sorozatban. Tavasszal jár le a szerződése, és mivel már egy másik tévétársasággal újat kötött, így biztos, hogy nem fog visszatérni a 11. szezonban.
Elliott az ABC-vel és a Touchstone Televisionnel írt alá a minap. Ennek értelmében nemsokára megkezdődik új tévésorozatának a tervezése, melynek főszereplője és producere is lesz. (A fejleményekről természetesen még beszámolunk.)
A JAG alkotói azonban nem esnek kétségbe, és a főszereplő távozása után sem szándékoznak lehúzni a rolót. Amennyiben a csatorna vezetősége nem szól közbe, úgy ősszel megkezdődik a 11. évad, melynek női főszereplője továbbra is Catherine Bell lesz, Elliott helyettesítésére pedig a jóval fiatalabb Chris Beetem érkezik majd.

A színész az elmúlt egy évet az As the World Turns c. szappanopera szereplőjeként töltötte, de korábban volt egy apró szerepe A Sólyom végveszélyben c. filmben is. A JAGben várhatóan már február végén felbukkan, s lesz állandó szereplője a sorozatnak.

A JAGre rá is fér a frissítés. A 10. szezon első felében 9.81 millió nézőt vonzott átlagosan a sorozat, ami majdnem 20%-kal gyengébb teljesítmény a tavalyi hasonló eredményhez képest. Májusban dönt majd a CBS vezetősége az őszi televíziós évad műsorstruktúrájáról, akkor derül ki, hogy kap-e újabb esélyt a Becsületbeli ügyek.Mégis befejeződik a JAG ?


Utoljára módosítva: 2005-10-07 12:00:55


Mint arról már a Moziplussz is beszámolt, David James Elliott otthagyja a sikersorozatot, mely híressé tette. A JAG alkotói azonban nem tervezték lehúzni a rolót, és új főszereplővel készültek az őszi szezonra - a televíziótársaság azonban ezt nem tartotta annyira jó ötletnek.

Minden idők leghosszabb katonai drámasorozatának utolsó, 227. epizódja április 29-én, pénteken kerül adásba - jelentette be a minap a CBS televízió és a Paramount Network Television.

"Mikor a csatorna élére kerültem, olyan színvonalas új sorozatokra volt szükség, melyek széles közönséghez szólnak. A JAG volt az egyik első ilyen szériánk. Hatalmas siker volt péntek esténként, és mikor keddi műsorsávba tettük át 1997-ben, akkor is nagy szerepet játszott csatornánk nézettségi versenyben való sikeres helytállásában. A sorozat mérföldkő és biztos pont volt műsorstruktóránkban. Köszönet Don Bellisario, a szereplők és a stáb hihetetlen teljesítményéért." - nyilatkozta Leslie Moonves CBS-vezér.

A sorozat sikertörténete azért is meglepő, mert az 1995-96-os évadban nagyon kevesen hitték volna, hogy 10 éves menetelés lesz a gyenge kezdés után. Abban a szezonban ugyanis az NBC csatornán futott a széria, és meg is szűntették az évad végén... Bellisario-ék azonban nem hagyták annyiban, és átvitték a sorozatot a nagy rivális csatornához, a CBS-hez. A többi már televíziós történelem.

A 10 év alatt a sorozat 11 Emmy-jelölést gyűjtött be, és ebből hármat díjra is váltott (Legjobb vágás - 1996; Legjobb jelmez - 1997, 1999). A 227 epizód során olyan neves színészek is szerepeltek egy-két epizódban, mint Corbin Bernsen, Ernest Borgnine, Ossie Davis, Dean Stockwell vagy Dee Wallace Stone.

A magyar rajongók megnyugodhatnak: a TV2-n még jónéhány epizód hátravan a sorozatból, és alighanem nemsokára behajózik a JAG testvérsorozata, a Navy NCIS is.ear Viewers:


 

A sorozatról pár mondatban

A JAG (Judge Advocate General's Corp) - Becsületbeli ügyek egy amerikai akció-kaland filmsorozat, amely bemutatja az Amerikai Egyesült Államok haditengerészetének Legfelsőbb Ügyészségének munkáját.

A főszereplő ifjabb Harmon "Harm" Rabb fregattkapitány kalandjait követhetjük nyomon. Harm nyomozó, ügyész és védőügyvéd egy személyben, aki megpróbálja megoldani a legnehezebb és legkülönbözőbb ügyeket is. Ebben segítségére vannak partnerei - Catherine Pike, Meg Austin, Sarah MacKenzie és Bud Roberts- is .

A sorozatot a Belisarius Production gyártja a Paramount Pictures-el közösen. 1995. szeptember 23-án adta az első részt az NBC társaság, a következő szezonban a CBS vette át. Jelenleg a nyolcadik szezonnál tart a sorozat. Magyarországon a TV2-n látható.